ΝΕΑ

Ποιoς μπορεί ν’ αντισταθεί σε μια τάρτα;

Δημοφιλές all time γλυκό, κατάλληλο για όλες τις ώρες. Τρώγεται στο πρωινό, μπορεί να είναι το επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα, είναι ιδανική για απογευματινό κάλεσμα με ροφήματα, ενώ συνοδεύει ιδανικά τον καφέ ή το τσάι.

Για εκείνους που θέλουν κάτι αλμυρό, προτείνουμε κις λορέν, τη φημισμένη γαλλική τάρτα με τυριά και ζαμπόν.

Για εκείνους που θέλουν κάτι γλυκό, τάρτα μήλου, ή τάρτα λεμονιού.

Για τους οπαδούς της σοκολάτας, τάρτα με σοκολάτα.

 

 

 

 

SCOOP, ΤΑ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΑ ΓΛΥΚΑ.

Τα πιο φρέσκα γλυκά και παγωτά στην οδό Άνδρου, στον αριθμό 4. Continue reading

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ.

Διαχρονικό, υγιεινό και οικονομικό σνακ, το κουλούρι Θεσσαλονίκης, σκέτο ή γεμιστό, είναι ιδανικό για το πρωινό ή το απογευματινό μας, ειδικά αν το συνοδεύσουμε με ένα κομμάτι τυρί ή με λίγο βούτυρο και μέλι. Continue reading

ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΩΣΤΑ.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να κρατάμε το ψωμί σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου. Continue reading

ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ.

Βασική τροφή στην Ευρώπη, αλλά και στους πολιτισμούς της Αμερικής, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής σε μορφή πίτας (τορτίγιας, τσαπάτις, νάαν, μαντού, και άλλες), το ψωμί παρασκευάζεται εδώ και 30.000 χρόνια. Continue reading

Φούρνος του Ντάνου – Αφιέρωμα απο το περιοδικό “Γαστρονόμος”

Φωτογραφίες ΈΦΗ ΠΑΡΟΥΤΣΑ

Ψωμιά κάθε λογής, καμωμένα με γνήσιο προζύμι, γίνονται ανάρπαστα καθημερινά στο φούρνο του Ντάνου στη Σύρο.

Λίγα λόγια για το μαγαζίΑν και στα ράφια του φιγουράρουν κάθε λογής ψωμιά, εκείνα για τα οποία φημίζεται ο φούρνος «Ντάνου» είναι αυτά με το προζύμι. Οι προζυμένιες φραντζόλες του 1½ κιλού δεν μακροημερεύουν· γίνονται ανάρπαστες.

Αν και δεν κατάγεται από σόι φουρναραίων και ο φούρνος του λειτουργεί μόλις 6 χρόνια, ο Ντάνος Πρίντεζης, ο νεαρός ιδιοκτήτης, απέκτησε σύντομα φήμη και αποδοχή χάρη στο μεράκι και στην αφοσίωσή του στο καλό ψωμί. Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν οι «ψωμωμένες» λαχανί σακούλες με το λογότυπό του που «οργώνουν» το νησί.

Ξυπνήσαμε αξημέρωτα για να συναντήσουμε τον Ντάνο στο εργαστήρι, όπου μας καλωσόρισε με ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης, με βρόμη για μένα, καλαμποκίσιο για την Εφη, τη φωτογράφο. «Ο φούρνος προέκυψε σχεδόν από το πουθενά», λέει ο ίδιος, «δεν ήξερα τίποτα για την αρτοποίηση. Τα στοιχειώδη μού τα δίδαξε ένας μάστορας που ήρθε από την Αθήνα. Η συνέχεια περιλάμβανε αγώνα και αναζήτηση».

Continue reading

NTANOS BAKERY

Όλα άρχισαν από την ιδέα του Ντάνου Πρίντεζη για τη δημιουργία κάθετης μονάδα παραγωγής για την παρασκευή φρέσκων, υψηλής ποιότητας προϊόντων. Σήμερα, τα Ντάνος Αρτοποιήματα μετράνε 3 καταστήματα στη Σύρο: ένα στον παραλιακό οικισμό του Φοίνικα και 2 στην πρωτεύουσα Ερμούπολη, ενώ η παραγωγική μονάδα για την παρασκευή και εμπορία προϊόντων αρτοποιίας, ειδών ζύμης, ζαχαροπλαστικής φούρνου και παγωτού είναι πλέον γεγονός. Με πρωταρχικό στόχο να παραμείνουμε σταθεροί στην παραγωγή μεγάλης ποικιλίας προϊόντων υψηλής ποιότητας, δίνουμε έμφαση στην κατάρτιση του προσωπικού και στον εξοπλισμό μας. Πιστοί στις παραδοσιακές συνταγές, αλλά και οπαδοί των νέων προσεγγίσεων, βρισκόμαστε πάντα σε αναζήτηση. Αγαπάμε όλους τους πολιτισμούς και υιοθετούμε με ιδιαίτερα επιλεκτικά κριτήρια τα  καλύτερά τους. Έτσι, καθημερινά ζυμώνουμε, ψήνουμε και συσκευάζουμε πλήθος προϊόντων για να τροφοδοτήσουμε τα καταστήματά μας, να προμηθεύσουμε επιχειρήσεις τροφίμων και σημεία εστίασης.

Copyright © 2018 ΝΕΑ

Design Purple SheepUp ↑