Ο καλύτερος τρόπος είναι να κρατάμε το ψωμί σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν το αφήνουμε ποτέ μέσα σε σακούλα όταν είναι ζεστό και αποφεύγουμε να το διατηρούμε στο ψυγείο, επειδή η υγρασία το χαλάει και αλλοιώνει τη γεύση του. Όταν το ψωμί ψήνεται η θερμότητα επιτρέπει στα μόρια της ζύμης να διογκωθούν ώστε να γίνει αφράτο. Από τη στιγμή που τοποθετηθεί στο ψυγείο και ξεκινήσει η διαδικασία της ψύξης αυτά τα μόρια αρχίζουν να κρυσταλλώνουν. Το αποτέλεσμα είναι να σκληραίνει το ψωμί.

Aν θέλουμε οπωσδήποτε να το διατηρήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το τυλίξουμε καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη.